Peter Gustavsson

BOS Power förvärvar nödkraftspecialisten Eptech Solutions

Med förvärvet av svenska Eptech tar BOS Power ett avgörande steg mot att komma närmare kunder som finns i södra Sverige. Eptech, som är beläget på Sveriges västkust (Halmstad samt med filial i Göteborg), har tillhandahållit specialiserade nödkraftslösningar och tjänster till kunder i Norden sedan 2007.

-Att välkomna Eptech i BOS Power gruppen är en viktig milstolpe i vår ambition att stärka vår position som en pålitlig och professionell partner till våra kunder i Sverige. Dagens ökande beroende av ständig tillgång till data och oavbruten energiförsörjning lägger till en kraftigt ökad press på kundernas verksamhet 24/7. Vi är stolta över att bidra till att säkra tillgången till dessa tjänster, säger Carsten Højerup, Director PowerGen.

-Med företagets position i södra Sverige kommer vi att kunna erbjuda våra kunder 24/7 utryckningstjänster med kort svarstid, vilket ger dem sinnesro att koncentrera sig på sin kärnverksamhet.

Verkställande direktör på Eptech, Peter Gustavsson och hans team är spända på sin framtid som en del av BOS Power gruppen: Vi är otroligt glada över att ansluta oss till BOS Power och ser fram emot att fortsätta göra det vi är bäst på: tillhandahålla nödkraftslösningar och tjänster av högsta kvalitet till våra kunder. Tillsammans kommer vi också att kunna erbjuda ännu mer avancerade och hållbara tekniska lösningar inom energilagring och energigenerering, vilket vi ser mycket fram emot.

BOS Power har redan en stark position på den svenska marknaden efter förvärvet av SwedMotor 2019 och nödkraftsspecialisten Elektromatik Power Generation AB, som anslöt sig till koncernen 2020. Elektromatik är placerat i norra Sverige och tillhandahåller kompletta reservkraftslösningar och tjänster till kunder inom Norden.

Från och med nu går Eptech samman med Elektromatik och fortsätter sin verksamhet under ett namn. Efter förvärvet av Eptech kommer företaget att kunna stödja sina kunders kritiska verksamhet över hela Sverige från en stärkt, gemensam bas.

Förvärvet av Eptech är det tredje inom det senaste året. I juni 2022 förvärvade BOS Power Servogear, en norsk leverantör av framdrivningslösningar för sjöfartsfartyg med hög hastighet och i november 2022 gick den norska nödkraftsspecialisten Eanor med i BOS Power Group.

 

För mer information kontakta:

 

Carsten Højerup, Director PowerGen

Tel. +45 24 28 85 19

cho@bospower.com

 

Peter Gustavsson, Managing Director Eptech

Tel. +46 733 21 29 62

peter.gustavsson@eptech.se

 

Om Eptech

Eptech tillhandahåller nödkraftslösningar och -tjänster för att säkra kritisk verksamhet i datacenter, sjukhus, energibolag, telekommunikation och industri i Norden. Företaget, som finns i Halmstad på Sveriges sydvästra kust samt med filial i Göteborg, tar ansvar för design, konstruktion, produktion, installation och 24/7 utryckning.

Besök www.eptech.se för mer information

 

Om BOS Power

BOS Power är en del av Bertel O. Steen Group i Norge och verkar på nio platser i Norden med huvudkontor i Bergen. Företaget har 200 anställda och omsatte 550 miljoner NOK 2021. Företaget levererar innovativa kraft- och energilösningar för olika applikationer och marknadssegment över hela Norden.

Besök www.bospower.com för mer information