Hans Nordin ny VD

Till Elektromatik Power Generation AB har Hans Nordin rekryterats som ny VD. Hans har lång erfarenhet av reservkraftbranschen, bland annat som utbildare, konsult och säljare. Han har tidigare varit aktiv på Elektromatik inom flera olika roller och återvänder nu till företaget.

Närmast kommer Hans Nordin från en tjänst som chef på Bombardier Transportation i Västerås. Under sin frånvaro från Elektromatik har Hans även jobbat som konsult inom termiska energiaffärer och som projektledare hos BAE Hägglunds.

Parallellt med sin huvudsakliga sysselsättning så har han hållit utbildningar i Reservkraft, Elkvalitet och UPS för både STF och Svenska Kraftnät. Dessa aktiviteter har även resulterat i ett antal böcker inom ämnet reservkraft och en ny bok kommer inom kort.

– Det ska bli mycket spännande att kliva in i reservkraftbranschen igen, säger Hans Nordin och fortsätter:

– Vi ska fortsätta att bygga på Elektromatiks goda rykte och personalens gedigna kunnande för att skapa en uthållig och stabil verksamhet, vilket är möjligt i samarbete med vår nya ägare.

– Det är glädjande att ha rekryterat Hans Nordin som VD till Elektromatik. Vi känner stort förtroende för Hans Nordin tillsammans med övrig personal. Med deras gedigna erfarenhet inom reservkraft kommer han att kunna driva verksamheten på ett framgångsrikt sätt, säger Örjan Gustafsson.

Hans Nordin tillträder sin roll som VD den 1 augusti.

Mer information kan erhållas från

Örjan Gustafsson
Tel +46 159 360 00
E-post orjan.gustafsson@mavab.se